סלט פירות אביב: תותים, משמשים, נקטרינות

סלט פירות אביב

רכיבים:

  • 500 גרם תותים, שטופים וחתוכים לרבעים (חלופה: פטל או אוכמניות)
  • 3 משמשים גדולים, מגולענים וחתוכים לקוביות (חלופה: אפרסקים או שזיפים)
  • 2 נקטרינות גדולות, מגולענות וחתוכות לקוביות (חלופה: מנגו או קיווי)
  • מיץ מלימון אחד סחוט טרי
  • 2 כפות סוכר (חלופה: דבש או מייפל)
  • 1/4 כוס עלי נענע טריים, קצוצים
  • 1/4 כוס עלי בזיליקום טריים, קצוצים

הוראות הכנה:

  1. בקערה גדולה, שלבו את התותים, המשמשים והנקטרינות.
  2. הוסיפו את מיץ הלימון והסוכר (או התחליף שבחרתם).
  3. ערבבו בעדינות עד שהפירות מצופים היטב.
  4. הוסיפו את הנענע והבזיליקום הקצוצים.
  5. ערבבו שוב בעדינות.
  6. כסו את הקערה והכניסו למקרר למשך 30 דקות לפחות, כדי שהטעמים יתמזגו.

מה להימנע ממנו:

  • אל תשתמשו בפירות לא בשלים או בשלים מדי. פירות בשלים מדי יהפכו את הסלט לעיסתי, ופירות לא בשלים יהיו חמוצים מדי.
  • אל תשתמשו במיץ לימון קנוי. מיץ לימון סחוט טרי יוסיף טעם רענן ובהיר לסלט.
  • אל תערבבו את הסלט יותר מדי. ערבוב יתר יגרום לפירות להפוך לעיסה.

המלצות לתוספות:

  • זרעי צ'יה
  • שקדים פרוסים קלויים
  • פקאנים קצוצים
  • גבינת פטה מפוררת
  • יוגורט יווני

הגשה:

הגישו את הסלט קר. הוא יכול להיות מנה בפני עצמה, תוספת לארוחת בוקר או קינוח קליל.