סלט פירות חורף: תפוחים, אגסים, רימונים, תותים, תפוזים

סלט פירות חורף אודם וזהב

סלט פירות חורפי זה משלב את מתיקות התותים עם טעמי החורף של התפוח והאגס, כשנגיעות הרימון והתפוז מוסיפות חמיצות מרעננת וצבעים עזים.

מצרכים:

  • 2 תפוחי עץ (גרנד סמית או פינק ליידי, או כל זן אחר שאתם אוהבים), חתוכים לקוביות בגודל ביס
  • 2 אגסים (ספדונה או קוסציה, או כל זן אחר שאתם אוהבים), חתוכים לקוביות בגודל ביס
  • 1 רימון מפורק לגרעינים
  • 250 גרם תותים טריים, חתוכים לרבעים
  • 2 תפוזים גדולים, קלופים ומפולחים (הסר את הקרום הלבן ככל האפשר)
  • 3 כפות מיץ תפוזים סחוט טרי
  • 1 כף דבש (לא חובה, ניתן להשמיט עבור סלט פחות מתוק)
  • קמצוץ קינמון טחון (לא חובה)

הוראות הכנה:

  1. בקערה גדולה, שלבו את התפוחים, האגסים, גרעיני הרימון, התותים ופלחי התפוזים.
  2. בקערה קטנה נפרדת, ערבבו את מיץ התפוזים והדבש (אם משתמשים).
  3. מזגו את הרוטב על הפירות וערבבו בעדינות עד שהם מצופים היטב.
  4. פזרו מעל קמצוץ קינמון, אם רוצים.
  5. הגישו מיד או צננו במקרר עד להגשה.

דברים שיש להימנע מהם:

  • אל תשתמשו בפירות בשלים מדי או רכים מדי, מכיוון שהם יהפכו לעיסתיים בסלט.
  • אל תכינו את הסלט יותר מדי זמן מראש, מכיוון שהפירות עלולים להגיר נוזלים ולהפוך את הסלט למיימי.
  • אל תערבבו את הסלט בחוזקה, מכיוון שזה עלול לפגוע בפירות.

תחליפים:

  • ניתן להשתמש במיץ לימון במקום מיץ תפוזים.
  • ניתן להשתמש בסירופ מייפל או סוכר במקום דבש.
  • ניתן להוסיף פירות חורף אחרים כמו קלמנטינות, אשכוליות, או קיווי.

המלצות לתוספות:

  • אגוזי מלך קצוצים או שקדים פרוסים יוסיפו קראנץ' לסלט.
  • עלי נענע טריים יוסיפו רעננות.
  • גבינת פטה מפוררת או גבינת עיזים יוסיפו טעם מלוח.

טיפ: כדי להבטיח שהתפוחים והאגסים לא ישחימו, ניתן להשרות אותם במיץ לימון למשך מספר דקות לפני הוספתם לסלט.