סלט פירות עם גבינת קוטג': גבינת קוטג', אפרסקים, שזיפים (חלבון וסידן).

סלט פירות קיצי עם גבינת קוטג' וטוויסט ים תיכוני

מרכיבים:

  • 200 גרם גבינת קוטג' 5% (ניתן להחליף בגבינת ריקוטה או גבינה בולגרית מפוררת)
  • 2 אפרסקים בשלים אך מוצקים, חתוכים לקוביות (ניתן להחליף בנקטרינות, מנגו או משמש)
  • 2 שזיפים בשלים, חתוכים לקוביות (ניתן להחליף בענבים שחורים או אדומים חצויים)
  • 1/2 מלפפון, חתוך לקוביות קטנות
  • 1/4 כוס עלי נענע טריים, קצוצים
  • 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • 1 כף שמן זית כתית מעולה
  • 1/4 כפית מלח ים
  • 1/8 כפית פלפל שחור גרוס טרי

הוראות הכנה:

  1. בקערה גדולה, ערבבו בעדינות את גבינת הקוטג', האפרסקים, השזיפים והמלפפון.
  2. הוסיפו את עלי הנענע הקצוצים.
  3. בקערה נפרדת, טרפו יחד את מיץ הלימון, שמן הזית, המלח והפלפל.
  4. מזגו את הרוטב על הסלט וערבבו בעדינות עד שהכל מצופה היטב.
  5. כסו את הקערה והכניסו למקרר למשך 30 דקות לפחות כדי שהטעמים יתמזגו.

מה להימנע ממנו:

  • פירות רכים מדי: הימנעו משימוש בפירות רכים או בשלים מדי, מכיוון שהם יהפכו לעיסתיים בסלט.
  • תיבול יתר: התחילו בכמות קטנה של רוטב והוסיפו עוד לפי הטעם. יותר מדי רוטב יכול להפוך את הסלט למימי.
  • הכנה מראש: מומלץ להכין את הסלט קרוב לזמן ההגשה כדי לשמור על הטריות והפריכות של הפירות.

המלצות לתוספות:

  • זרעי רימון
  • אגוזי מלך קצוצים
  • פקאן מסוכר
  • פרוסות תאנים טריות
  • גבינת פטה מפוררת

טיפ: הגישו את הסלט על מצע של עלי חסה טריים לקבלת ארוחה קלה ומזינה.