סלט פירות קייצי עם טוויסט מרענן של גלידת וניל וליים
מרכיבים:
- פירות:
- 2 כוסות קוביות אננס טרי (או שימורים, מסונן)
- 1 כוס קוביות מנגו בשל (או אפרסק/נקטרינה)
- 1 כוס קוביות מלון (מומלץ: מלון כתום)
- 1/2 כוס אוכמניות טריות
- 1/2 כוס פטל טרי (או תותים/דובדבנים)
- 1 כף מיץ ליים סחוט טרי
- קליפה מגוררת מ-1/2 ליים
- גלידת וניל:
- 2 כדורים (סקופים) גלידת וניל איכותית
- תוספות:
- 2 כפות פיסטוקים קלויים וקצוצים גס (או שקדים/אגוזי מלך)
- עלי נענע טריים לקישוט
הוראות הכנה:
- בקערה גדולה, ערבבו בעדינות את כל הפירות יחד.
- הוסיפו את מיץ הליים וקליפת הליים המגוררת, וערבבו שוב בעדינות.
- חלקו את סלט הפירות לקעריות הגשה אישיות.
- הניחו כדור גלידת וניל מעל כל קערת סלט פירות.
- פזרו פיסטוקים קצוצים מעל הגלידה.
- קשטו בעלי נענע טריים והגישו מיד.
דברים שחשוב להימנע מהם:
- פירות לא בשלים: השתמשו רק בפירות בשלים ומתוקים לקבלת הטעם הטוב ביותר.
- ערבוב יתר: ערבבו את הפירות בעדינות כדי שלא יימעכו וישחררו יותר מדי נוזלים.
- הכנה מראש: הכינו את הסלט ממש לפני ההגשה כדי שהפירות יישארו טריים והגלידה לא תימס.
טיפים והמלצות לתוספות:
- גיוון בפירות: השתמשו בפירות העונה האהובים עליכם.
- נגיעת חריפות: הוסיפו קורט צ'ילי גרוס לסלט הפירות לקבלת טעם מעניין.
- מתיקות נוספת: זלפו מעט דבש או סילאן מעל הסלט.
- מרענן: הוסיפו כמה קוביות קרח לסלט ממש לפני ההגשה.
בתיאבון!