סלט פירות עם גלידת וניל

סלט פירות קייצי עם טוויסט מרענן של גלידת וניל וליים

מרכיבים:

  • פירות:
    • 2 כוסות קוביות אננס טרי (או שימורים, מסונן)
    • 1 כוס קוביות מנגו בשל (או אפרסק/נקטרינה)
    • 1 כוס קוביות מלון (מומלץ: מלון כתום)
    • 1/2 כוס אוכמניות טריות
    • 1/2 כוס פטל טרי (או תותים/דובדבנים)
    • 1 כף מיץ ליים סחוט טרי
    • קליפה מגוררת מ-1/2 ליים
  • גלידת וניל:
    • 2 כדורים (סקופים) גלידת וניל איכותית
  • תוספות:
    • 2 כפות פיסטוקים קלויים וקצוצים גס (או שקדים/אגוזי מלך)
    • עלי נענע טריים לקישוט

הוראות הכנה:

  1. בקערה גדולה, ערבבו בעדינות את כל הפירות יחד.
  2. הוסיפו את מיץ הליים וקליפת הליים המגוררת, וערבבו שוב בעדינות.
  3. חלקו את סלט הפירות לקעריות הגשה אישיות.
  4. הניחו כדור גלידת וניל מעל כל קערת סלט פירות.
  5. פזרו פיסטוקים קצוצים מעל הגלידה.
  6. קשטו בעלי נענע טריים והגישו מיד.

דברים שחשוב להימנע מהם:

  • פירות לא בשלים: השתמשו רק בפירות בשלים ומתוקים לקבלת הטעם הטוב ביותר.
  • ערבוב יתר: ערבבו את הפירות בעדינות כדי שלא יימעכו וישחררו יותר מדי נוזלים.
  • הכנה מראש: הכינו את הסלט ממש לפני ההגשה כדי שהפירות יישארו טריים והגלידה לא תימס.

טיפים והמלצות לתוספות:

  • גיוון בפירות: השתמשו בפירות העונה האהובים עליכם.
  • נגיעת חריפות: הוסיפו קורט צ'ילי גרוס לסלט הפירות לקבלת טעם מעניין.
  • מתיקות נוספת: זלפו מעט דבש או סילאן מעל הסלט.
  • מרענן: הוסיפו כמה קוביות קרח לסלט ממש לפני ההגשה.

בתיאבון!