סלט פירות עם רוטב מנגו וצ'ילי

סלט פירות קיצי עם רוטב מנגו-צ'ילי מתובל

מרכיבים לסלט:

  • 2 מנגו בשלים, חתוכים לקוביות
  • 1 כוס קוביות אננס טרי
  • 1 כוס קוביות אבטיח
  • 1/2 כוס אוכמניות טריות
  • 1/4 כוס עלי נענע, קצוצים
  • 1/4 כוס עלי כוסברה, קצוצים (לא חובה)
  • 2 כפות מיץ ליים סחוט טרי

מרכיבים לרוטב:

  • 1 מנגו בשל, קלוף וחתוך לקוביות
  • 1/2 פלפל צ'ילי אדום, קצוץ (ניתן להתאים את הכמות לפי הטעם)
  • 1 כף סוכר חום
  • 1 כף חומץ אורז
  • 1/4 כוס מים
  • קורט מלח

הוראות הכנה:

  1. הכנת הרוטב:
    • הכניסו את כל מרכיבי הרוטב לבלנדר וטחנו עד לקבלת תערובת חלקה.
    • טעמו את הרוטב והתאימו את התיבול לפי טעמכם האישי – הוסיפו עוד סוכר אם הרוטב חמוץ מדי, או עוד צ'ילי אם תרצו רוטב חריף יותר.
  2. הכנת הסלט:
    • בקערה גדולה, ערבבו את קוביות המנגו, האננס, האבטיח והאוכמניות.
    • הוסיפו את עלי הנענע והכוסברה (אם משתמשים) וערבבו בעדינות.
    • זלפו מעל הסלט את מיץ הליים וערבבו שוב.
  3. הגשה:
    • חלקו את הסלט לקערות הגשה אישיות.
    • מזגו מעל כל מנה כמות נדיבה של רוטב מנגו-צ'ילי.
    • הגישו מיד ובתאבון!

דברים שחשוב להימנע מהם:

  • אל תשתמשו בפירות לא בשלים: פירות לא בשלים יגרמו לסלט להיות חמוץ וחסר טעם.
  • אל תשתמשו בצ'ילי חריף מדי: אם אתם לא אוהבים אוכל חריף, השתמשו בפלפל צ'ילי מתון יותר, או הפחיתו את כמות הצ'ילי במתכון.
  • אל תכינו את הסלט זמן רב מראש: הסלט טעים ביותר כשהוא טרי. אם תכינו אותו מראש, הפירות עלולים להגיר נוזלים והסלט יהפוך לסמרטוטי.

תחליפים:

  • מנגו: ניתן להשתמש באפרסקים, נקטרינות או פפאיה.
  • אננס: ניתן להשתמש במלון, קיווי או אגסים.
  • אבטיח: ניתן להשתמש בענבים, תותים או פירות יער אחרים.
  • אוכמניות: ניתן להשתמש בדובדבנים, פטל או חמוציות.
  • נענע וכוסברה: ניתן להשתמש בבזיליקום, טרגון או עשבי תיבול אחרים שאוהבים.
  • פלפל צ'ילי: ניתן להשתמש בפלפל חלפניו, סרנו או צ'יפוטלה.

המלצות לתוספות:

  • קוקוס קלוי
  • בוטנים קצוצים
  • זרעי צ'יה
  • גרנולה
  • גלידת וניל (לקינוח מפנק)

בתיאבון!