סלט פירות קיץ והדרים

סלט פירות קיץ והדרים מרענן עם נגיעה טרופית

מתכון מקורי זה משלב את טעמי הקיץ העזים של פירות ההדר עם מתיקותם העדינה של פירות טרופיים, ליצירת סלט פירות מרענן וייחודי.

מצרכים:

  • 2 תפוזים גדולים, קלופים ופרוסים דק (ניתן להחליף בקלמנטינות או אשכולית אדומה)
  • 1 אשכולית אדומה גדולה, קלופה ופרוסה דק (ניתן להחליף באשכולית לבנה או פומלה)
  • 1 מנגו בשל, חתוך לקוביות (ניתן להחליף באננס או פפאיה)
  • 1/2 כוס קוביות אננס טרי (ניתן להחליף בקוביות מלון או אפרסק)
  • 1/4 כוס מיץ ליים טרי (ניתן להחליף במיץ לימון)
  • 1 כף דבש (ניתן להחליף בסירופ מייפל או אגבה)
  • 1/4 כוס עלי נענע טריים, קצוצים דק
  • קורט מלח

הוראות הכנה:

  1. בקערה גדולה, שלבו את התפוזים, האשכולית, המנגו והאננס.
  2. בקערה נפרדת, ערבבו את מיץ הליים, הדבש והמלח.
  3. יוצקים את הרוטב על הפירות ומערבבים בעדינות.
  4. מקפלים פנימה את עלי הנענע הקצוצים.
  5. מכסים את הקערה ומצננים במקרר לפחות 30 דקות לפני ההגשה.

דברים שיש להימנע מהם:

  • הימנעו משימוש בפירות בשלים מדי או לא בשלים מספיק. פירות בשלים מדי יהיו רכים מדי ויתפרקו בסלט, בעוד שפירות לא בשלים מספיק יהיו חמצמצים ולא טעימים.
  • אל תשתמשו במיץ הדרים קנוי. מיץ הדרים טרי יהיה בעל טעם וניחוח טובים בהרבה ממיץ קנוי.
  • אל תערבבו את הסלט יותר מדי. ערבוב יתר עלול לגרום לפירות להתפרק ולהפוך את הסלט לעיסתי.
  • אל תכינו את הסלט זמן רב מדי מראש. הפירות עלולים להגיר נוזלים ולהפוך את הסלט למיימי.

המלצות לתוספות:

  • זרעי צ'יה: מוסיפים קראנץ' ומקור לחומצות שומן אומגה 3.
  • קוקוס קלוי: מוסיף מתיקות וארומה טרופית.
  • שקדים פרוסים: מוסיפים מרקם פריך וחלבון.
  • פלחי צ'ילי טרי: מוסיפים חריפות עדינה ומעניינת.

טיפ: להגשה מרשימה, הגישו את הסלט בכוסות אישיות או בקערות קוקוס חצויות.

תהנו מהסלט המרענן והטעים הזה!