סלט פסטה יווני עם טוויסט ים תיכוני
מתכון מקורי זה משלב את הטעמים הקלאסיים של סלט פסטה יווני עם נגיעות ים תיכוניות מרעננות.
מצרכים:
- פסטה:
- 250 גרם פסטה קצרה (פנה, פוזילי, אורזו) – ניתן להחליף בפסטה ללא גלוטן
- ירקות:
- 1 מלפפון בינוני, חתוך לקוביות קטנות
- 2 עגבניות, חתוכות לקוביות קטנות
- 1/2 פלפל אדום, חתוך לקוביות קטנות
- 1/4 כוס בצל סגול קצוץ דק (לא חובה) – ניתן להחליף בבצל ירוק
- 1/4 כוס עלי נענע קצוצים
- גבינה:
- 100 גרם גבינת פטה, מפוררת – ניתן להחליף בגבינה בולגרית
- תוספות:
- 1/4 כוס זיתי קלמטה מגולענים, חצויים
- 2 כפות צלפים (לא חובה)
- 1/4 כוס צנוברים קלויים
- רוטב:
- 1/4 כוס שמן זית איכותי
- 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
- 1 שן שום כתושה
- 1/2 כפית אורגנו יבש
- מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
הוראות הכנה:
- בישול הפסטה: מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן עד לדרגת אל דנטה. מסננים ושוטפים במים קרים כדי לעצור את הבישול.
- הכנת הרוטב: בקערה קטנה, טורפים יחד את שמן הזית, מיץ הלימון, שום כתוש, אורגנו, מלח ופלפל.
- הרכבת הסלט: בקערה גדולה, מערבבים את הפסטה המבושלת עם הירקות הקצוצים, גבינת הפטה המפוררת, זיתי הקלמטה, הצלפים (אם משתמשים) והצנוברים הקלויים.
- תיבול: יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים היטב עד שהכל מצופה באופן שווה.
- קירור: מכסים את הקערה ומכניסים למקרר למשך 30 דקות לפחות כדי לאפשר לטעמים להתמזג.
דברים שיש להימנע מהם:
- בישול יתר של הפסטה: הקפידו לבשל את הפסטה רק עד לדרגת אל דנטה כדי שלא תהפוך לעיסה בסלט.
- שימוש בירקות לא טריים: השתמשו בירקות טריים ופריכים לקבלת סלט רענן וטעים.
- הוספת הרוטב מוקדם מדי: הוסיפו את הרוטב לסלט רק לפני ההגשה כדי למנוע מהפסטה להפוך לספוגית.
המלצות לתוספות:
- חופן עלי בזיליקום טריים קצוצים
- פרוסות דקות של פלפל חריף (לאוהבי חריף)
- קוביות אבוקדו (להוסיף ממש לפני ההגשה)
- שרימפס צלויים או עוף בגריל
בתאבון!