סלט פסטה יווני

סלט פסטה יווני עם טוויסט ים תיכוני

מתכון מקורי זה משלב את הטעמים הקלאסיים של סלט פסטה יווני עם נגיעות ים תיכוניות מרעננות.

מצרכים:

  • פסטה:
    • 250 גרם פסטה קצרה (פנה, פוזילי, אורזו) – ניתן להחליף בפסטה ללא גלוטן
  • ירקות:
    • 1 מלפפון בינוני, חתוך לקוביות קטנות
    • 2 עגבניות, חתוכות לקוביות קטנות
    • 1/2 פלפל אדום, חתוך לקוביות קטנות
    • 1/4 כוס בצל סגול קצוץ דק (לא חובה) – ניתן להחליף בבצל ירוק
    • 1/4 כוס עלי נענע קצוצים
  • גבינה:
    • 100 גרם גבינת פטה, מפוררת – ניתן להחליף בגבינה בולגרית
  • תוספות:
    • 1/4 כוס זיתי קלמטה מגולענים, חצויים
    • 2 כפות צלפים (לא חובה)
    • 1/4 כוס צנוברים קלויים
  • רוטב:
    • 1/4 כוס שמן זית איכותי
    • 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
    • 1 שן שום כתושה
    • 1/2 כפית אורגנו יבש
    • מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

הוראות הכנה:

  1. בישול הפסטה: מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן עד לדרגת אל דנטה. מסננים ושוטפים במים קרים כדי לעצור את הבישול.
  2. הכנת הרוטב: בקערה קטנה, טורפים יחד את שמן הזית, מיץ הלימון, שום כתוש, אורגנו, מלח ופלפל.
  3. הרכבת הסלט: בקערה גדולה, מערבבים את הפסטה המבושלת עם הירקות הקצוצים, גבינת הפטה המפוררת, זיתי הקלמטה, הצלפים (אם משתמשים) והצנוברים הקלויים.
  4. תיבול: יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים היטב עד שהכל מצופה באופן שווה.
  5. קירור: מכסים את הקערה ומכניסים למקרר למשך 30 דקות לפחות כדי לאפשר לטעמים להתמזג.

דברים שיש להימנע מהם:

  • בישול יתר של הפסטה: הקפידו לבשל את הפסטה רק עד לדרגת אל דנטה כדי שלא תהפוך לעיסה בסלט.
  • שימוש בירקות לא טריים: השתמשו בירקות טריים ופריכים לקבלת סלט רענן וטעים.
  • הוספת הרוטב מוקדם מדי: הוסיפו את הרוטב לסלט רק לפני ההגשה כדי למנוע מהפסטה להפוך לספוגית.

המלצות לתוספות:

  • חופן עלי בזיליקום טריים קצוצים
  • פרוסות דקות של פלפל חריף (לאוהבי חריף)
  • קוביות אבוקדו (להוסיף ממש לפני ההגשה)
  • שרימפס צלויים או עוף בגריל

בתאבון!

לעוד מתכוני פסטה מיוחדים וטעימים >> בלחיצה כאן