פיצה גלידת וניל ואגוזים

פיצה גלידת וניל ואגוזים: חלום מתוק לילדים ולמבוגרים!

רוצים להכין קינוח מפתיע ומרענן שיגרום לילדים שלכם לצרוח מאושר? או אולי אתם מחפשים דרך מקורית לסיים ארוחת ערב חגיגית עם חברים? פיצה גלידת וניל ואגוזים היא התשובה!

המתכון הזה נולד במקרה, כשניסיתי למצוא דרך לשלב בין שתי אהבות גדולות שלי: פיצה וגלידה. התוצאה? קינוח קייצי מפנק, שמשלב בצק פריך עם קרם וניל קטיפתי, גלידת וניל איכותית, אגוזי מלך פריכים ואגוזי לוז קלויים.

מצרכים:

לבצק:

  • 2 כוסות (280 גרם) קמח לבן
  • 1 כפית (5 גרם) אבקת אפייה
  • 1/2 כפית (3 גרם) מלח
  • 1/2 כוס (115 גרם) חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) מים קרים

לקרם וניל:

  • 1 כוס (240 מ"ל) חלב
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 1/4 כוס (30 גרם) קורנפלור
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 1 כפית (5 מ"ל) תמצית וניל איכותית
  • 2 חלמונים

לתוספות:

  • 1 ליטר גלידת וניל איכותית
  • 1/2 כוס (60 גרם) אגוזי מלך קצוצים גס
  • 1/4 כוס (30 גרם) אגוזי לוז קלויים וקצוצים

אופן ההכנה:

הכנת הבצק:

  1. בקערה גדולה, ערבבו את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
  2. הוסיפו את קוביות החמאה הקרה וערבבו בעזרת האצבעות או במעבד מזון עד לקבלת תערובת פירורית.
  3. הוסיפו בהדרגה את המים הקרים, תוך כדי לישה, עד לקבלת בצק אחיד.
  4. עטפו את הבצק בניילון נצמד והניחו במקרר למשך 30 דקות לפחות.

הכנת קרם הוניל:

  1. בסיר בינוני, חממו את החלב והסוכר על אש בינונית עד שהסוכר נמס.
  2. בקערה נפרדת, ערבבו את הקורנפלור עם מעט מהחלב החם עד לקבלת תערובת חלקה.
  3. הוסיפו את תערובת הקורנפלור לסיר עם החלב החם וערבבו היטב.
  4. המשיכו לבשל על אש נמוכה תוך כדי ערבוב עד שהקרם מסמיך.
  5. הסירו מהאש והוסיפו את השמנת המתוקה, תמצית הוניל והחלמונים. ערבבו היטב.
  6. הניחו בצד לצינון.

הרכבת הפיצה:

  1. חממו תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. רדדו את הבצק לעיגול דק וקמחו תבנית אפייה.
  3. אפו את הבצק כ-15-20 דקות, עד להזהבה קלה.
  4. הוציאו את הבצק מהתנור ומרחו עליו את קרם הוניל.
  5. הניחו כדורים של גלידת וניל מעל קרם הוניל.
  6. פזרו את אגוזי המלך והלוז הקצוצים מעל הגלידה.
  7. הגישו מיד ותיהנו!

טיפים להצלחה:

  • ניתן להשתמש בבצק פיצה קנוי, אך מומלץ להכין בצק ביתי לקבלת טעם ומרקם מושלמים.
  • ניתן להחליף את אגוזי המלך והלוז בכל סוג אחר של אגוזים שאוהבים.
  • ניתן להוסיף תוספות נוספות מעל הגלידה, כמו פירות יער, שוקולד צ'יפס או רוטב שוקולד.

מידע נוסף:

  • זמן הכנה כולל: 45 דקות
  • זמן אפייה: 15-20 דקות
  • מספר מנות: 6-8
  • רמת קושי: קל
  • לא מתאים לטבעונים או לרגישים לגלוטן (אלא אם כן משתמשים בתחליפים מתאימים)

ערכים תזונתיים (למנה):

  • קלוריות: 400-500
  • שומן: 20-30 גרם
  • חלבון: 5-10 גרם
  • פחמימות: 50-60 גרם

סיפור מתוק:

הפעם הראשונה שהכנתי את הפיצה הזו היתה ליום ההולדת של הבן שלי. הוא כל כך התלהב מהשילוב המפתיע של פיצה וגלידה, שקפץ משמחה וביקש עוד ועוד! מאז, הפיצה הזו הפכה למסורת משפחתית, ואנחנו מכינים אותה בכל אירוע מיוחד.

אני בטוחה שגם אתם תתאהבו בפיצה גלידת וניל ואגוזים! היא קלה להכנה, מרשימה ביופיה וטעימה בטירוף. נסו אותה ותראו בעצמכם!

לעוד מתכוני פיצה מיוחדים