B-52: קפה, Baileys, Grand Marnier

B-52 משודרג: קפה, Baileys, Grand Marnier ונגיעות של קינמון ווניל

מרכיבים:

  • 20 מ"ל ליקר קפה (Kahlua או Tia Maria)
  • 20 מ"ל Baileys Irish Cream
  • 20 מ"ל Grand Marnier
  • 1 כפית תמצית וניל
  • מקל קינמון
  • קמצוץ קינמון טחון

חלופות:

  • ליקר קפה: ניתן להחליף באמרטו או ליקר שוקולד
  • Baileys: ניתן להחליף בקרם קוקוס או חלב מרוכז ממותק
  • Grand Marnier: ניתן להחליף בקוניאק או ברנדי
  • תמצית וניל: ניתן להחליף בסוכר וניל או להשמיט

ציוד נדרש:

  • כוס שוט
  • כפית בר
  • מצית

הוראות הכנה:

  1. שכבת קפה: מזגו בעדינות את ליקר הקפה לכוס השוט. השתמשו בכפית הבר כדי ליצור שכבה אחידה וישרה.
  2. שכבת Baileys: מזגו בעדינות את ה-Baileys מעל שכבת הקפה, שוב בעזרת כפית הבר.
  3. שכבת Grand Marnier: מזגו בעדינות את ה-Grand Marnier מעל שכבת ה-Baileys.
  4. נגיעות של וניל: הוסיפו את תמצית הוניל לשכבת ה-Grand Marnier.
  5. הצתת הקוקטייל (אופציונלי): בעזרת מצית, הציתו בזהירות את שכבת ה-Grand Marnier. הקפידו להרחיק את הפנים מהלהבה.
  6. תוספת קינמון: בעוד הקוקטייל בוער (או לפני ההצתה אם בחרתם לא להצית), קחו את מקל הקינמון והעבירו אותו מעל הלהבה כדי לשחרר את הארומה שלו. לאחר מכן, פזרו קמצוץ קינמון טחון מעל הקוקטייל.
  7. הגשה: שתו את הקוקטייל בלגימה אחת מהירה דרך קשית, החל מהשכבה התחתונה.

דברים שיש להימנע מהם:

  • ערבוב השכבות: הקפידו למזוג את המרכיבים בעדינות כדי שלא יתערבבו.
  • הצתת הקוקטייל במקום לא מאוורר: הקפידו להצית את הקוקטייל רק במקום מאוורר היטב.
  • שתיית הקוקטייל בעודו בוער: הניחו ללהבה לדעוך מעט לפני השתייה.

תוספות מומלצות:

  • גרגירי קפה: הוסיפו כמה גרגירי קפה לקוקטייל לפני ההגשה.
  • מקל וניל: הוסיפו מקל וניל קטן לשכבת ה-Baileys.
  • קצפת: הוסיפו מעט קצפת מעל הקוקטייל לפני ההגשה.

בתיאבון!