Brandy Alexander: קוניאק, קרם קקאו, שמנת

קוקטייל "אלכסנדר המזרחי"

מרכיבים:

  • 45 מ"ל קוניאק (ניתן להחליף בברנדי)
  • 30 מ"ל ליקר שוקולד לבן (ניתן להחליף בקרם קקאו לבן)
  • 30 מ"ל חלב שקדים (ניתן להחליף בחלב רגיל או בחלב קוקוס)
  • קורט הל טחון
  • קרח

הוראות הכנה:

  1. מלאו שייקר בקרח.
  2. הוסיפו את הקוניאק, ליקר השוקולד הלבן וחלב השקדים.
  3. הוסיפו קורט הל טחון.
  4. נערו היטב עד שהשייקר קר מאוד למגע.
  5. סננו לכוס קוקטייל מצוננת.

מה להימנע ממנו:

  • אל תשתמשו בקרח ישן או נמס. הקרח צריך להיות טרי וקשה כדי לדלל את המשקה בצורה נכונה.
  • אל תנערו את השייקר יותר מדי זמן. ניעור יתר עלול לגרום לקרח להישבר ולהפוך את המשקה למֵימי.
  • אל תשתמשו במרכיבים באיכות ירודה. איכות המרכיבים תשפיע באופן משמעותי על הטעם הסופי של המשקה.

המלצות לתוספות:

  • פיסטוקים קצוצים: מפזרים מעל הקוקטייל לקבלת מרקם פריך וטעם אגוזי.
  • מקל קינמון: מוסיפים למשקה בזמן הניעור לקבלת ארומה חמימה.
  • פרוסת תפוז מיובש: מקשטים את שפת הכוס לקבלת ניחוח הדרים עדין.

טיפ: כדי להעצים את הטעמים, ניתן להקפיא את כוס הקוקטייל לפני ההגשה.