קוסמופוליטן פטל שחור
מתכון מקורי זה משלב את הטעמים הקלאסיים של הקוסמופוליטן עם טוויסט מפתיע של פטל שחור, היוצר קוקטייל מרענן ומתוק-חמצמץ.
רכיבים:
- 45 מ"ל וודקה איכותית (ניתן להחליף בוודקה בטעם הדרים או וניל)
- 15 מ"ל ליקר פטל שחור (ניתן להחליף ב Chambord או Crème de Cassis)
- 30 מ"ל מיץ חמוציות טבעי (לא ממותק)
- 15 מ"ל מיץ ליים סחוט טרי
- 15 מ"ל מי סוכר (סירופ פשוט) (ניתן להחליף בסירופ אגבה או דבש)
- קרח
- לקישוט: פטל שחור טרי או קליפת ליים
הוראות הכנה:
- מלאו שייקר בקרח.
- הוסיפו את כל הרכיבים לשייקר.
- נערו היטב במשך 15-20 שניות, עד שהשייקר קר מאוד למגע.
- סננו את הקוקטייל לכוס מרטיני צוננת.
- קשטו בפטל שחור טרי או בקליפת ליים.
דברים שיש להימנע מהם:
- אל תשתמשו במיץ חמוציות ממותק. המתיקות הנוספת תגרום לקוקטייל להיות מתוק מדי.
- אל תשתמשו במיץ ליים מרוכז. מיץ ליים סחוט טרי יעניק לקוקטייל טעם וניחוח רעננים יותר.
- אל תשקשקו את הקוקטייל יותר מדי זמן. זה יגרום לקרח להימס מהר מדי וידלל את הקוקטייל.
המלצות לתוספות:
- הגישו את הקוקטייל עם קוביית סוכר טבולה באנגוסטורה ביטרס על שפת הכוס.
- הוסיפו כמה טיפות של מי ורדים או מי פריחת תפוז לקוקטייל לקבלת ארומה פרחונית עדינה.
- החליפו את הוודקה בג'ין לקבלת קוקטייל פטל שחור מרענן.
תהנו!