קוקטייל "קשר פריזאי" (French Connection) עם טוויסט מקורי
מרכיבים:
- 45 מ"ל קוניאק איכותי (Hennessy VSOP, Martell VS, או Remy Martin VSOP)
- 30 מ"ל אמרטו (Disaronno Originale, Lazzaroni Amaretto, או Luxardo Amaretto di Saschira)
- 15 מ"ל ליקר שוקולד לבן (Mozart White Chocolate, Godiva White Chocolate, או Crème de Cacao White)
- 2-3 טיפות תמצית וניל איכותית
- קרח
- קליפת תפוז (לא חובה)
הוראות הכנה:
- צנן כוס אולד פאשנד: מלא כוס אולד פאשנד בקרח והנח בצד להתקרר.
- ערבב את הקוניאק, אמרטו וליקר שוקולד לבן: בכוס ערבוב נפרדת, מזוג את הקוניאק, אמרטו וליקר שוקולד לבן. הוסף 2-3 טיפות תמצית וניל.
- הוסף קרח: הוסף קרח לכוס הערבוב.
- ערבב היטב: ערבב בעדינות אך היטב את המרכיבים בכוס הערבוב עד שהם מתקררים ומתאחדים.
- סנן את הקרח: רוקן את הקרח מהכוס המקוררת ושפוך את התערובת המסוננת לתוכה.
- קישוט (לא חובה): הוסף קליפת תפוז מעל הקוקטייל לקבלת ארומה נוספת.
דברים שיש להימנע מהם:
- אל תשתמש בקרח ישן או מופשר: השתמש תמיד בקרח טרי ואיכותי כדי למנוע מהמשקה להיות מימי.
- אל תערבב יתר על המידה: ערבוב יתר עלול לגרום לקרח להימס מהר מדי ולדלל את המשקה.
- אל תשתמש במרכיבים באיכות נמוכה: הקפד להשתמש בקוניאק, אמרטו וליקר שוקולד לבן איכותיים כדי להבטיח את הטעם הטוב ביותר.
תחליפים:
- קוניאק: ברנדי איכותי או ארמניאק
- אמרטו: ליקר שקדים או ליקר אגוזים אחר
- ליקר שוקולד לבן: ליקר וניל או ליקר קרם אחר
המלצות לתוספות:
- גרגר קפה: הוסף גרגר קפה אחד למשקה לקבלת ארומה מעושנת עדינה.
- מקל קינמון: הוסף מקל קינמון קטן לקישוט וארומה נוספת.
- דובדבן אמרנה: הוסף דובדבן אמרנה מסוכר לקישוט ומתיקות עדינה.