French Connection: קוניאק, amaretto

קוקטייל "קשר פריזאי" (French Connection) עם טוויסט מקורי

מרכיבים:

  • 45 מ"ל קוניאק איכותי (Hennessy VSOP, Martell VS, או Remy Martin VSOP)
  • 30 מ"ל אמרטו (Disaronno Originale, Lazzaroni Amaretto, או Luxardo Amaretto di Saschira)
  • 15 מ"ל ליקר שוקולד לבן (Mozart White Chocolate, Godiva White Chocolate, או Crème de Cacao White)
  • 2-3 טיפות תמצית וניל איכותית
  • קרח
  • קליפת תפוז (לא חובה)

הוראות הכנה:

  1. צנן כוס אולד פאשנד: מלא כוס אולד פאשנד בקרח והנח בצד להתקרר.
  2. ערבב את הקוניאק, אמרטו וליקר שוקולד לבן: בכוס ערבוב נפרדת, מזוג את הקוניאק, אמרטו וליקר שוקולד לבן. הוסף 2-3 טיפות תמצית וניל.
  3. הוסף קרח: הוסף קרח לכוס הערבוב.
  4. ערבב היטב: ערבב בעדינות אך היטב את המרכיבים בכוס הערבוב עד שהם מתקררים ומתאחדים.
  5. סנן את הקרח: רוקן את הקרח מהכוס המקוררת ושפוך את התערובת המסוננת לתוכה.
  6. קישוט (לא חובה): הוסף קליפת תפוז מעל הקוקטייל לקבלת ארומה נוספת.

דברים שיש להימנע מהם:

  • אל תשתמש בקרח ישן או מופשר: השתמש תמיד בקרח טרי ואיכותי כדי למנוע מהמשקה להיות מימי.
  • אל תערבב יתר על המידה: ערבוב יתר עלול לגרום לקרח להימס מהר מדי ולדלל את המשקה.
  • אל תשתמש במרכיבים באיכות נמוכה: הקפד להשתמש בקוניאק, אמרטו וליקר שוקולד לבן איכותיים כדי להבטיח את הטעם הטוב ביותר.

תחליפים:

  • קוניאק: ברנדי איכותי או ארמניאק
  • אמרטו: ליקר שקדים או ליקר אגוזים אחר
  • ליקר שוקולד לבן: ליקר וניל או ליקר קרם אחר

המלצות לתוספות:

  • גרגר קפה: הוסף גרגר קפה אחד למשקה לקבלת ארומה מעושנת עדינה.
  • מקל קינמון: הוסף מקל קינמון קטן לקישוט וארומה נוספת.
  • דובדבן אמרנה: הוסף דובדבן אמרנה מסוכר לקישוט ומתיקות עדינה.