Manhattan: וויסקי, ורמוט מתוק, ביטרס

מנהטן מתובל עם טוויסט תפוזים

מרכיבים:

  • 60 מ"ל וויסקי שיפון (או ברבן, אם שיפון אינו זמין)
  • 30 מ"ל ורמוט מתוק (או ורמוט יבש לחובבי מרירות)
  • 2 דש ביטרס ארומטי (אנגוסטורה או ביטר תפוזים)
  • 1 דש ביטר שוקולד (אופציונלי, להעשרת הטעם)
  • 1 כפית סירופ מייפל (או דבש)
  • 1 טוויסט תפוז ארוך

אזהרות:

  • אל תשתמשו בקרח באיכות ירודה: קרח נקי וצלול הוא חיוני לקוקטייל טוב.
  • אל תערבבו יותר מדי: ערבוב יתר מדלל את המשקה.
  • אל תוותרו על הטוויסט: הארומה של התפוז היא מרכיב מרכזי בקוקטייל.

הוראות הכנה:

  1. קררו כוס קופה מראש.
  2. מלאו כוס ערבוב בקרח.
  3. הוסיפו את כל המרכיבים לכוס הערבוב.
  4. ערבבו בעדינות במשך 20-30 שניות.
  5. סננו את המשקה לכוס הקופה הקרה.
  6. סחטו את השמנים האתריים מהטוויסט מעל המשקה, והוסיפו אותו לקוקטייל.

תוספות מומלצות:

  • דובדבן אמרנה: מוסיף מתיקות ופירותיות.
  • עלה מרווה: מעניק ארומה רעננה.
  • מקל קינמון: מחמם ומעשיר את הטעמים.

טיפ: אם אתם רוצים להפתיע את האורחים שלכם, נסו להכין סירופ מייפל בטעם וניל או קינמון. זה יוסיף עוד רובד של מורכבות לקוקטייל.

בתיאבון!