נוג'יטו מלפפון ונענע
מרכיבים:
- 60 מ"ל ג'ין (ניתן להחליף בוודקה או רום לבן)
- 30 מ"ל מיץ ליים סחוט טרי (או מיץ לימון)
- 2 כפיות סוכר (מומלץ סוכר קנים, ניתן להחליף בסירופ אגבה או דבש)
- 6-8 עלי נענע טריים
- 4 פרוסות מלפפון
- סודה (מומלץ סודה קלאב)
הוראות הכנה:
- בכוס גבוהה (מומלץ הייבול), מועכים בעדינות את עלי הנענע עם הסוכר בעזרת מדלר.
- מוסיפים את פרוסות המלפפון ומועכים אותן קלות לשחרור טעמים.
- יוצקים את הג'ין ומיץ הליים לכוס.
- מוסיפים קרח עד למילוי הכוס.
- משלימים עם סודה, מערבבים קלות ומקשטים בעלה נענע ופרוסת מלפפון.
דברים שיש להימנע מהם:
- אל תשתמשו במיץ ליים מרוכז: מיץ ליים סחוט טרי יעניק לקוקטייל טעם רענן ועשיר יותר.
- אל תמעכו את הנענע יתר על המידה: מעיכה עדינה תשחרר את השמנים הארומטיים של הנענע מבלי להפוך אותה למרה.
- אל תשתמשו בסודה בטעמים: סודה קלאב תאפשר לטעמי הג'ין, הליים, הנענע והמלפפון לבלוט.
- אל תוותרו על הקרח: קרח ישמור על הקוקטייל קר ומרענן.
המלצות לתוספות:
- פלפל שחור גרוס: הוסיפו קורט פלפל שחור גרוס לתוספת חריפות עדינה.
- ג'ינג'ר: הוסיפו פרוסת ג'ינג'ר טרי או מעט מיץ ג'ינג'ר לחיזוק הטעמים.
- עלי בזיליקום: החליפו חלק מעלי הנענע בעלי בזיליקום לתוספת ארומה רעננה.
טיפ: להגשה מרשימה, הקפיאו פרוסות מלפפון דקות והשתמשו בהן לקישוט במקום קרח.