Nojito: ליים, נענע, סוכר, סודה

נוג'יטו מלפפון ונענע

מרכיבים:

  • 60 מ"ל ג'ין (ניתן להחליף בוודקה או רום לבן)
  • 30 מ"ל מיץ ליים סחוט טרי (או מיץ לימון)
  • 2 כפיות סוכר (מומלץ סוכר קנים, ניתן להחליף בסירופ אגבה או דבש)
  • 6-8 עלי נענע טריים
  • 4 פרוסות מלפפון
  • סודה (מומלץ סודה קלאב)

הוראות הכנה:

  1. בכוס גבוהה (מומלץ הייבול), מועכים בעדינות את עלי הנענע עם הסוכר בעזרת מדלר.
  2. מוסיפים את פרוסות המלפפון ומועכים אותן קלות לשחרור טעמים.
  3. יוצקים את הג'ין ומיץ הליים לכוס.
  4. מוסיפים קרח עד למילוי הכוס.
  5. משלימים עם סודה, מערבבים קלות ומקשטים בעלה נענע ופרוסת מלפפון.

דברים שיש להימנע מהם:

  • אל תשתמשו במיץ ליים מרוכז: מיץ ליים סחוט טרי יעניק לקוקטייל טעם רענן ועשיר יותר.
  • אל תמעכו את הנענע יתר על המידה: מעיכה עדינה תשחרר את השמנים הארומטיים של הנענע מבלי להפוך אותה למרה.
  • אל תשתמשו בסודה בטעמים: סודה קלאב תאפשר לטעמי הג'ין, הליים, הנענע והמלפפון לבלוט.
  • אל תוותרו על הקרח: קרח ישמור על הקוקטייל קר ומרענן.

המלצות לתוספות:

  • פלפל שחור גרוס: הוסיפו קורט פלפל שחור גרוס לתוספת חריפות עדינה.
  • ג'ינג'ר: הוסיפו פרוסת ג'ינג'ר טרי או מעט מיץ ג'ינג'ר לחיזוק הטעמים.
  • עלי בזיליקום: החליפו חלק מעלי הנענע בעלי בזיליקום לתוספת ארומה רעננה.

טיפ: להגשה מרשימה, הקפיאו פרוסות מלפפון דקות והשתמשו בהן לקישוט במקום קרח.