קוקטייל פנצילין מעודן
מרכיבים:
- 60 מ"ל וויסקי סקוטי מעושן (למשל, Laphroaig 10) – חלופה: וויסקי אירי (למשל, Jameson)
- 30 מ"ל מיץ לימון סחוט טרי – חלופה: מיץ ליים
- 15 מ"ל דבש – חלופה: סירופ מייפל
- 15 מ"ל סירופ ג'ינג'ר תוצרת בית (ראו מתכון בהמשך) – חלופה: ליקר ג'ינג'ר (למשל, Domaine de Canton)
- קרח
- פרוסת ג'ינג'ר טרי לקישוט
אופן הכנה:
- הכנת סירופ ג'ינג'ר (אם משתמשים): מגררים 100 גרם שורש ג'ינג'ר טרי. בסיר קטן, מערבבים את הג'ינג'ר המגורר עם 100 מ"ל מים ו-100 גרם סוכר. מביאים לרתיחה עדינה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 דקות, עד שהסירופ מסמיך מעט. מסננים ושומרים במקרר עד לשימוש.
- הכנת הקוקטייל: מוסיפים את כל המרכיבים לשייקר עם קרח.
- משקשקים היטב עד שהשייקר קר מאוד למגע.
- מסננים לכוס אולד פאשן מלאה בקרח טרי.
- מקשטים בפרוסת ג'ינג'ר.
דברים שיש להימנע מהם:
- אל תשתמשו במיץ לימון מרוכז. זה יהפוך את המשקה לחמוץ מדי.
- אל תוותרו על השקשוק. השקשוק מקרר את המשקה ומדלל אותו מעט, מה שהופך אותו לנעים יותר לשתייה.
- אל תשתמשו בג'ינג'ר יבש. ג'ינג'ר טרי יוסיף טעם וניחוח רעננים יותר.
תוספות מומלצות:
- קורטוב של אנגוסטורה ביטרס יוסיף עומק ומרכיב מעט מריר.
- מעט אבקת קינמון מעל הקצף יוסיף ארומה חמימה.
- הוספת 15 מ"ל של חלבון ביצה (לא חובה) לשייקר בזמן השקשוק תיצור קצף קטיפתי.
תהנו!