Penicillin: וויסקי, לימון, דבש, ג'ינג'ר

קוקטייל פנצילין מעודן

מרכיבים:

  • 60 מ"ל וויסקי סקוטי מעושן (למשל, Laphroaig 10) – חלופה: וויסקי אירי (למשל, Jameson)
  • 30 מ"ל מיץ לימון סחוט טרי – חלופה: מיץ ליים
  • 15 מ"ל דבש – חלופה: סירופ מייפל
  • 15 מ"ל סירופ ג'ינג'ר תוצרת בית (ראו מתכון בהמשך) – חלופה: ליקר ג'ינג'ר (למשל, Domaine de Canton)
  • קרח
  • פרוסת ג'ינג'ר טרי לקישוט

אופן הכנה:

  1. הכנת סירופ ג'ינג'ר (אם משתמשים): מגררים 100 גרם שורש ג'ינג'ר טרי. בסיר קטן, מערבבים את הג'ינג'ר המגורר עם 100 מ"ל מים ו-100 גרם סוכר. מביאים לרתיחה עדינה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 דקות, עד שהסירופ מסמיך מעט. מסננים ושומרים במקרר עד לשימוש.
  2. הכנת הקוקטייל: מוסיפים את כל המרכיבים לשייקר עם קרח.
  3. משקשקים היטב עד שהשייקר קר מאוד למגע.
  4. מסננים לכוס אולד פאשן מלאה בקרח טרי.
  5. מקשטים בפרוסת ג'ינג'ר.

דברים שיש להימנע מהם:

  • אל תשתמשו במיץ לימון מרוכז. זה יהפוך את המשקה לחמוץ מדי.
  • אל תוותרו על השקשוק. השקשוק מקרר את המשקה ומדלל אותו מעט, מה שהופך אותו לנעים יותר לשתייה.
  • אל תשתמשו בג'ינג'ר יבש. ג'ינג'ר טרי יוסיף טעם וניחוח רעננים יותר.

תוספות מומלצות:

  • קורטוב של אנגוסטורה ביטרס יוסיף עומק ומרכיב מעט מריר.
  • מעט אבקת קינמון מעל הקצף יוסיף ארומה חמימה.
  • הוספת 15 מ"ל של חלבון ביצה (לא חובה) לשייקר בזמן השקשוק תיצור קצף קטיפתי.

תהנו!