קוקטייל פיסקו סאוור עם טוויסט טרופי
מרכיבים:
- 60 מ"ל פיסקו (ניתן להחליף בוודקה או ג'ין)
- 30 מ"ל מיץ לימון סחוט טרי (ניתן להחליף במיץ ליים)
- 20 מ"ל סירופ פשוט (ניתן להחליף בסירופ אגבה או דבש)
- 15 מ"ל חלבון ביצה (אופציונלי, ניתן להשמיט)
- 10 מ"ל ליקר פסיפלורה (ניתן להחליף בליקר אחר לפי הטעם, כמו ליקר תפוזים או ליקר דובדבנים)
- 2-3 דשים ביטרס ארומטי (אופציונלי)
- קרח
- לקישוט: פרוסת פסיפלורה או דובדבן
הוראות הכנה:
- שלב חיוני: אם משתמשים בחלבון ביצה, חשוב להפריד אותו בזהירות מהחלמון. שאריות חלמון עלולות לפגוע במרקם הקוקטייל.
- מניחים את כל המרכיבים בשייקר.
- מוסיפים קרח עד למילוי השייקר.
- משקשקים היטב במשך 15-20 שניות, עד שהשייקר קר מאוד מבחוץ.
- מסננים את הקוקטייל לכוס קופ או כוס מרטיני מקוררת.
- מקשטים בפרוסת פסיפלורה או דובדבן.
דברים שחשוב להימנע מהם:
- אין להשתמש בפיסקו באיכות נמוכה. זה ישפיע באופן משמעותי על הטעם הסופי של הקוקטייל.
- אין להגזים בכמות מיץ הלימון. יותר מדי חומציות עלולה להשתלט על הטעמים האחרים.
- אין לדלג על שלב השקשוק. שקשוק נמרץ חיוני ליצירת המרקם הקרמי והאוורירי האופייני לפיסקו סאוור.
- אין להשתמש בקרח ישן או בקרח שהופשר והוקפא מחדש. זה יגרום לקוקטייל להיות דליל מדי.
המלצות לתוספות:
- ניתן להוסיף מעט מי סודה לקוקטייל לקבלת משקה מוגז קל יותר.
- ניתן להוסיף כמה טיפות של תמצית וניל או תמצית שקדים למתיקות וארומה נוספת.
- ניתן להגיש את הקוקטייל עם קוביית קרח אחת גדולה במקום קרח כתוש, כדי למנוע מהקוקטייל להפוך לדליל מדי.
תהנו!