White Russian: וודקה, קפה, קרם

White Russian: וודקה, קפה, קרם

רוסי לבן קייצי

המרכיבים:

  • 60 מ"ל וודקה איכותית (ניתן להחליף באראק לחוויה ים תיכונית)
  • 30 מ"ל ליקר קפה (טיפ: ליקר קפה בטעם אגוז מוסיף טוויסט מעניין)
  • 30 מ"ל חלב קוקוס סמיך (ניתן להחליף בחלב שקדים לאופציה טבעונית)
  • קורט קינמון טחון
  • קרח

הוראות הכנה:

  1. מלאו כוס אולד פאשן בקרח עד הסוף.
  2. מזגו את הוודקה והליקר קפה מעל הקרח.
  3. הוסיפו את חלב הקוקוס לאט, כך שייווצרו שכבות עדינות.
  4. ערבבו בעדינות בעזרת כפית בר, רק עד שהמרכיבים מתאחדים.
  5. פזרו מעט קינמון מעל הקוקטייל.

מה להימנע ממנו:

  • אל תשתמשו בקרח מרוסק: קרח מרוסק יימס מהר מדי וידלל את הקוקטייל.
  • אל תערבבו יותר מדי: ערבוב יתר יגרום לחלב הקוקוס להיטמע לחלוטין בנוזלים האחרים ולא ייווצרו שכבות.
  • אל תשתמשו בחלב קוקוס דליל: חלב קוקוס דליל לא ייצור את השכבות הרצויות.

המלצות לתוספות:

  • שבבי קוקוס קלויים: הוסיפו מעל הקוקטייל מרקם פריך וארומה קיצית.
  • מקל קינמון: מקל קינמון ארוך יוסיף ניחוח עדין וישמש כקישוט אלגנטי.
  • פולי קפה: פזרו כמה פולי קפה מעל הקוקטייל למראה מתוחכם.

טיפ:

  • הכינו מראש קוביות קרח מקפה: הכינו קפה חזק, צננו אותו והקפיאו אותו במגש קוביות קרח. קוביות הקרח הללו ישמרו על הקוקטייל קר לאורך זמן ויוסיפו לו ארומה קפה עדינה.