White Russian: וודקה, קפה, קרם
רוסי לבן קייצי
המרכיבים:
- 60 מ"ל וודקה איכותית (ניתן להחליף באראק לחוויה ים תיכונית)
- 30 מ"ל ליקר קפה (טיפ: ליקר קפה בטעם אגוז מוסיף טוויסט מעניין)
- 30 מ"ל חלב קוקוס סמיך (ניתן להחליף בחלב שקדים לאופציה טבעונית)
- קורט קינמון טחון
- קרח
הוראות הכנה:
- מלאו כוס אולד פאשן בקרח עד הסוף.
- מזגו את הוודקה והליקר קפה מעל הקרח.
- הוסיפו את חלב הקוקוס לאט, כך שייווצרו שכבות עדינות.
- ערבבו בעדינות בעזרת כפית בר, רק עד שהמרכיבים מתאחדים.
- פזרו מעט קינמון מעל הקוקטייל.
מה להימנע ממנו:
- אל תשתמשו בקרח מרוסק: קרח מרוסק יימס מהר מדי וידלל את הקוקטייל.
- אל תערבבו יותר מדי: ערבוב יתר יגרום לחלב הקוקוס להיטמע לחלוטין בנוזלים האחרים ולא ייווצרו שכבות.
- אל תשתמשו בחלב קוקוס דליל: חלב קוקוס דליל לא ייצור את השכבות הרצויות.
המלצות לתוספות:
- שבבי קוקוס קלויים: הוסיפו מעל הקוקטייל מרקם פריך וארומה קיצית.
- מקל קינמון: מקל קינמון ארוך יוסיף ניחוח עדין וישמש כקישוט אלגנטי.
- פולי קפה: פזרו כמה פולי קפה מעל הקוקטייל למראה מתוחכם.
טיפ:
- הכינו מראש קוביות קרח מקפה: הכינו קפה חזק, צננו אותו והקפיאו אותו במגש קוביות קרח. קוביות הקרח הללו ישמרו על הקוקטייל קר לאורך זמן ויוסיפו לו ארומה קפה עדינה.