סלט פירות סתיו: תפוחים, אגסים, רימונים

סלט פירות סתיו מפתיע

מצרכים:

  • 2 תפוחי עץ מסוג גרנד סמית, חתוכים לקוביות קטנות (חלופה: תפוח פינק ליידי)
  • 2 אגסים בשלים אך מוצקים, חתוכים לקוביות בגודל דומה (חלופה: אגס קומיס)
  • 1 רימון גדול, מפורק לגרעינים (חלופה: חמוציות או אוכמניות מיובשות)
  • 1/4 כוס אגוזי מלך קצוצים גס (חלופה: פקאן או שקדים פרוסים)
  • 2 כפות חומץ בלסמי איכותי (חלופה: מיץ לימון)
  • 1 כף שמן זית כתית מעולה
  • 1 כף דבש (חלופה: סילאן או מייפל)
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • קורט מלח ים

הוראות הכנה:

  1. בקערה גדולה, שלבו את קוביות התפוחים והאגסים.
  2. הוסיפו את גרעיני הרימון והאגוזים הקצוצים.
  3. בקערה נפרדת, ערבבו את החומץ הבלסמי, שמן הזית, הדבש, הקינמון והמלח עד לקבלת רוטב אחיד.
  4. מזגו את הרוטב על הסלט וערבבו בעדינות עד שהכל מצופה היטב.
  5. כסו את הקערה והניחו במקרר למשך 30 דקות לפחות, כדי שהטעמים יתמזגו.

מה להימנע ממנו:

  • אל תשתמשו בפירות רכים או בשלים מדי: זה יהפוך את הסלט לעיסתי.
  • אל תוסיפו את הרוטב מוקדם מדי: זה יגרום לפירות להגיר נוזלים ולהפוך את הסלט למיימי.
  • אל תשתמשו בחומץ בלסמי באיכות נמוכה: זה ישפיע לרעה על הטעם.
  • אל תוותרו על הקירור: זה שלב חשוב בפיתוח הטעמים.

המלצות לתוספות:

  • גבינת עיזים מפוררת או גבינת פטה
  • עלי נענע או בזיליקום קצוצים
  • פרוסות תאנים טריות או מיובשות
  • זרעי צ'יה או פשתן

טיפ: כדי להוסיף עוד קראנץ', ניתן לקלות את האגוזים לפני הוספתם לסלט.