סלט פירות סתיו מפתיע
מצרכים:
- 2 תפוחי עץ מסוג גרנד סמית, חתוכים לקוביות קטנות (חלופה: תפוח פינק ליידי)
- 2 אגסים בשלים אך מוצקים, חתוכים לקוביות בגודל דומה (חלופה: אגס קומיס)
- 1 רימון גדול, מפורק לגרעינים (חלופה: חמוציות או אוכמניות מיובשות)
- 1/4 כוס אגוזי מלך קצוצים גס (חלופה: פקאן או שקדים פרוסים)
- 2 כפות חומץ בלסמי איכותי (חלופה: מיץ לימון)
- 1 כף שמן זית כתית מעולה
- 1 כף דבש (חלופה: סילאן או מייפל)
- 1/2 כפית קינמון טחון
- קורט מלח ים
הוראות הכנה:
- בקערה גדולה, שלבו את קוביות התפוחים והאגסים.
- הוסיפו את גרעיני הרימון והאגוזים הקצוצים.
- בקערה נפרדת, ערבבו את החומץ הבלסמי, שמן הזית, הדבש, הקינמון והמלח עד לקבלת רוטב אחיד.
- מזגו את הרוטב על הסלט וערבבו בעדינות עד שהכל מצופה היטב.
- כסו את הקערה והניחו במקרר למשך 30 דקות לפחות, כדי שהטעמים יתמזגו.
מה להימנע ממנו:
- אל תשתמשו בפירות רכים או בשלים מדי: זה יהפוך את הסלט לעיסתי.
- אל תוסיפו את הרוטב מוקדם מדי: זה יגרום לפירות להגיר נוזלים ולהפוך את הסלט למיימי.
- אל תשתמשו בחומץ בלסמי באיכות נמוכה: זה ישפיע לרעה על הטעם.
- אל תוותרו על הקירור: זה שלב חשוב בפיתוח הטעמים.
המלצות לתוספות:
- גבינת עיזים מפוררת או גבינת פטה
- עלי נענע או בזיליקום קצוצים
- פרוסות תאנים טריות או מיובשות
- זרעי צ'יה או פשתן
טיפ: כדי להוסיף עוד קראנץ', ניתן לקלות את האגוזים לפני הוספתם לסלט.