סלט פסטה בשרי

סלט פסטה בשרי עם נגיעות של קינמון ולימון – מתכון מקורי ומרגש

רוצים להפתיע את המשפחה בארוחת צהריים קלילה וטעימה שתשאיר אותם פעורי פה? סלט הפסטה הבשרי הזה הוא בדיוק מה שאתם צריכים! שילוב טעמים מפתיע של קינמון ולימון, יחד עם נתחי עוף עסיסיים וירקות טריים, יהפוך את הסלט הזה לכוכב של כל שולחן.

הסיפור מאחורי המתכון:

המתכון הזה נולד לגמרי במקרה, ביום קיץ חם במיוחד. רציתי להכין משהו מרענן וקל, אבל גם משביע ומזין. פתחתי את המקרר, מצאתי שאריות עוף צלוי, פסטה מבושלת וירקות טריים, והחלטתי לאלתר. הוספתי קצת קינמון ולימון, ולתדהמתי, השילוב יצא פשוט מושלם! מאז, סלט הפסטה הזה הפך למנת הדגל שלי בכל מפגש משפחתי או פיקניק.

ועכשיו, בואו נתחיל לבשל!

מצרכים:

  • לפסטה:
    • 250 גרם פסטה קצרה (פוזילי, פנה, פרפר)
    • 2 כפות שמן זית
    • 1/2 כפית מלח
  • לעוף:
    • 300 גרם חזה עוף חתוך לקוביות
    • 1 כף שמן זית
    • 1/2 כפית קינמון טחון
    • 1/4 כפית מלח
    • 1/4 כפית פלפל שחור
  • לרוטב:
    • 3 כפות שמן זית
    • 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
    • 1 כף דבש
    • 1 שן שום כתושה
    • 1/4 כפית מלח
    • 1/4 כפית פלפל שחור
  • לירקות:
    • 1 כוס עגבניות שרי חצויות
    • 1/2 כוס מלפפון חתוך לקוביות
    • 1/2 כוס בצל סגול קצוץ דק
    • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה

אפשרויות להחלפת מצרכים:

  • אלרגיים לגלוטן? החליפו את הפסטה בפסטה ללא גלוטן.
  • לא אוהבים קינמון? החליפו אותו בפפריקה מתוקה או כורכום.
  • רוצים להוסיף עוד ירקות? פלפל אדום, גזר מגורד, זיתים, ואפילו קוביות גבינה קשה יתאימו נהדר.

הוראות הכנה:

  1. מבשלים את הפסטה: מרתיחים סיר עם מים, מוסיפים מלח ושמן זית, ומבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים ושוטפים במים קרים.
  2. מטגנים את העוף: מחממים שמן זית במחבת, מוסיפים את קוביות העוף, קינמון, מלח ופלפל שחור. מטגנים עד שהעוף משחים ומוכן.
    • טיפ: הקפידו לא לטגן את העוף יתר על המידה, כדי שלא יתייבש.
  3. מכינים את הרוטב: בקערה קטנה, מערבבים שמן זית, מיץ לימון, דבש, שום, מלח ופלפל שחור.
  4. מערבבים את הסלט: בקערה גדולה, מערבבים את הפסטה, העוף, הירקות והרוטב.
    • טיפ: עדיף לערבב את הסלט ממש לפני ההגשה, כדי שהירקות יישארו טריים ופריכים.

זמן הכנה כולל: 30 דקות זמן בישול: 10 דקות מספר מנות: 4 רמת קושי: קל התאמה לדיאטות: ניתן להתאים לדיאטה ללא גלוטן על ידי שימוש בפסטה ללא גלוטן.

ערך תזונתי (למנה):

  • קלוריות: 450
  • חלבון: 30 גרם
  • פחמימות: 50 גרם
  • שומן: 20 גרם

סיפור המתכון ממשיך…

אני זוכר את הפעם הראשונה שהגשתי את הסלט הזה לארוחת שישי משפחתית. כולם היו סקפטיים בהתחלה, "קינמון בסלט פסטה? מה נסגר איתך?". אבל אחרי הביס הראשון, הפנים שלהם השתנו לגמרי. "וואו, איזה שילוב מיוחד!", "מעולם לא טעמתי סלט פסטה כזה טעים!", "אתה חייב לתת לי את המתכון!". הרגשתי גאווה גדולה, כאילו המצאתי את הגלגל מחדש.

מאז, סלט הפסטה הזה הפך למסורת משפחתית. בכל פעם שאני מכין אותו, אני נזכר באותו יום קיץ חם, בחיוכים של המשפחה שלי, ובתגובות הנלהבות שלהם. זה לא סתם סלט, זה זיכרון מתוק, זה רגש, זה אהבה.