ספגטי בולונז עשיר

ספגטי בולונז עשיר עם טוויסט פטריות פורצ'יני ויין אדום

מתכון זה משלב את הטעמים הקלאסיים של הבולונז עם עומק וניחוח של פטריות פורצ'יני ויין אדום, לתוצאה עשירה ומפנקת.

מצרכים:

  • 500 גרם ספגטי איכותי (ניתן להחליף בפסטה אחרת לפי טעמכם)
  • 500 גרם בשר בקר טחון (רצוי תערובת של צוואר ושפונדרה)
  • 100 גרם פטריות פורצ'יני מיובשות (ניתן להחליף בפטריות שמפיניון טריות)
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 1 גזר גדול מגורד
  • 1 גבעול סלרי קצוץ
  • 1 כוס יין אדום יבש
  • 1 קופסה (400 גרם) עגבניות מרוסקות
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 כפית סוכר
  • 1/2 כוס ציר בקר (או מים)
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • פרמזן מגורד להגשה
  • צרור פטרוזיליה קצוצה להגשה

הוראות הכנה:

  1. השרו את הפטריות הפורצ'יני: הניחו את הפטריות המיובשות בקערה והוסיפו מים רותחים עד כיסוי. השרו למשך 20 דקות, סננו ושמרו את נוזל ההשריה.
  2. הכינו את הרוטב: חממו שמן זית בסיר גדול וטגנו את הבצל עד להזהבה. הוסיפו את השום, הגזר והסלרי וטגנו עוד 5 דקות עד לריכוך.
  3. הוסיפו את הבשר: הוסיפו את הבשר הטחון וערבבו תוך פירוק הגושים עד שהבשר משחים.
  4. הוסיפו את הפטריות והיין: הוסיפו את הפטריות הפורצ'יני והיין האדום. העלו את האש ובשלו עד שהיין מצטמצם מעט.
  5. הוסיפו את שאר המרכיבים: הוסיפו את העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות, סוכר, ציר הבקר (או מים) ונוזל ההשריה של הפטריות. תבלו במלח ופלפל לפי הטעם.
  6. בשלו את הרוטב: הנמיכו את האש, כסו את הסיר ובשלו כשעה וחצי עד שעתיים, תוך ערבוב מדי פעם.
  7. בזמן שהרוטב מתבשל, הכינו את הפסטה: בשלו את הספגטי לפי הוראות היצרן עד לדרגת אל דנטה.
  8. הגישו: סננו את הפסטה ושלבו אותה עם הרוטב. הגישו עם פרמזן מגורד ופטרוזיליה קצוצה.

מה להימנע ממנו:

  • אל תשתמשו בבשר רזה מדי: תערובת של בשר שומני ורזה תיתן לרוטב טעם ומרקם עשירים יותר.
  • אל תבשלו את הרוטב על אש גבוהה: בישול איטי על אש נמוכה יאפשר לטעמים להתפתח ולהשתלב.
  • אל תוותרו על השריית הפטריות: השריית הפטריות המיובשות תרכך אותן ותחלץ את טעמן המלא.

המלצות לתוספות:

  • לחם קלוי עם שום ושמן זית לטבילה ברוטב.
  • סלט ירוק מרענן עם ויניגרט הדרים.
  • ירקות צלויים בתנור (כמו ברוקולי, כרובית או גזר).

בתיאבון!