ספגטי בולונז עשיר עם טוויסט פטריות פורצ'יני ויין אדום
מתכון זה משלב את הטעמים הקלאסיים של הבולונז עם עומק וניחוח של פטריות פורצ'יני ויין אדום, לתוצאה עשירה ומפנקת.
מצרכים:
- 500 גרם ספגטי איכותי (ניתן להחליף בפסטה אחרת לפי טעמכם)
- 500 גרם בשר בקר טחון (רצוי תערובת של צוואר ושפונדרה)
- 100 גרם פטריות פורצ'יני מיובשות (ניתן להחליף בפטריות שמפיניון טריות)
- 1 בצל גדול קצוץ
- 3 שיני שום קצוצות
- 1 גזר גדול מגורד
- 1 גבעול סלרי קצוץ
- 1 כוס יין אדום יבש
- 1 קופסה (400 גרם) עגבניות מרוסקות
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1 כפית סוכר
- 1/2 כוס ציר בקר (או מים)
- 1/4 כוס שמן זית
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- פרמזן מגורד להגשה
- צרור פטרוזיליה קצוצה להגשה
הוראות הכנה:
- השרו את הפטריות הפורצ'יני: הניחו את הפטריות המיובשות בקערה והוסיפו מים רותחים עד כיסוי. השרו למשך 20 דקות, סננו ושמרו את נוזל ההשריה.
- הכינו את הרוטב: חממו שמן זית בסיר גדול וטגנו את הבצל עד להזהבה. הוסיפו את השום, הגזר והסלרי וטגנו עוד 5 דקות עד לריכוך.
- הוסיפו את הבשר: הוסיפו את הבשר הטחון וערבבו תוך פירוק הגושים עד שהבשר משחים.
- הוסיפו את הפטריות והיין: הוסיפו את הפטריות הפורצ'יני והיין האדום. העלו את האש ובשלו עד שהיין מצטמצם מעט.
- הוסיפו את שאר המרכיבים: הוסיפו את העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות, סוכר, ציר הבקר (או מים) ונוזל ההשריה של הפטריות. תבלו במלח ופלפל לפי הטעם.
- בשלו את הרוטב: הנמיכו את האש, כסו את הסיר ובשלו כשעה וחצי עד שעתיים, תוך ערבוב מדי פעם.
- בזמן שהרוטב מתבשל, הכינו את הפסטה: בשלו את הספגטי לפי הוראות היצרן עד לדרגת אל דנטה.
- הגישו: סננו את הפסטה ושלבו אותה עם הרוטב. הגישו עם פרמזן מגורד ופטרוזיליה קצוצה.
מה להימנע ממנו:
- אל תשתמשו בבשר רזה מדי: תערובת של בשר שומני ורזה תיתן לרוטב טעם ומרקם עשירים יותר.
- אל תבשלו את הרוטב על אש גבוהה: בישול איטי על אש נמוכה יאפשר לטעמים להתפתח ולהשתלב.
- אל תוותרו על השריית הפטריות: השריית הפטריות המיובשות תרכך אותן ותחלץ את טעמן המלא.
המלצות לתוספות:
- לחם קלוי עם שום ושמן זית לטבילה ברוטב.
- סלט ירוק מרענן עם ויניגרט הדרים.
- ירקות צלויים בתנור (כמו ברוקולי, כרובית או גזר).
בתיאבון!