פטוצ'יני עם רוטב פסטו ואגוזי מלך

פטוצ'יני פסטו אגוזי מלך עם טוויסט לימוני

מרכיבים לפסטו:

  • 2 כוסות עלי בזיליקום טריים
  • 1/2 כוס אגוזי מלך קלויים
  • 1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת
  • 2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • 2 שיני שום גדולות
  • 1/4 כוס שמן זית כתית מעולה
  • מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

מרכיבים לפסטה:

  • 500 גרם פטוצ'יני
  • 1/4 כוס מי בישול הפסטה
  • 1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת (להגשה)

הוראות הכנה:

  1. הכנת הפסטו: במעבד מזון, טוחנים את הבזיליקום, אגוזי המלך, פרמזן, מיץ לימון ושום עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. הוספת שמן זית: עם מעבד המזון פועל, מזלפים בהדרגה את שמן הזית עד לקבלת מרקם חלק וסמיך. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
  3. בישול הפסטה: מבשלים את הפטוצ'יני בסיר גדול עם מים רותחים ומלח לפי הוראות היצרן עד לדרגת אל דנטה.
  4. שילוב הפסטו: מסננים את הפסטה ושומרים 1/4 כוס ממי הבישול. מחזירים את הפסטה לסיר ומוסיפים את הפסטו ואת מי הבישול השמורים. מערבבים היטב על אש נמוכה עד שהפסטו עוטף את הפסטה.
  5. הגשה: מחלקים את הפסטה לצלחות הגשה ומפזרים פרמזן מגורר מעל. מגישים מיד.

דברים שיש להימנע מהם:

  • בישול יתר של הפסטה: הקפידו לבשל את הפסטה לדרגת אל דנטה כדי שלא תהפוך לעיסה.
  • שימוש בשמן זית באיכות ירודה: שמן זית כתית מעולה יוסיף לפסטו טעם וניחוח עשירים.
  • השמטת מיץ הלימון: מיץ הלימון מוסיף לפסטו טעם רענן ומאזן את הטעמים.
  • קליית יתר של האגוזים: אגוזים שרופים יקנו לפסטו טעם מר.

תחליפים:

  • בזיליקום: ניתן להשתמש ברוקט, פטרוזיליה או תרד.
  • אגוזי מלך: ניתן להשתמש בצנוברים, פיסטוקים או שקדים.
  • גבינת פרמזן: ניתן להשתמש בגבינת פקורינו רומנו או אסיאגו.

המלצות לתוספות:

  • עגבניות שרי חצויות
  • זוקיני או קישואים צלויים
  • רצועות עוף בגריל
  • שרימפס מוקפצים
  • פטריות צלויות

טיפ: הוספת מעט חמאה לפסטו בזמן החימום תעניק לו מרקם קטיפתי וטעם עשיר עוד יותר.