פסטה דלת פחמימות עם ירקות

פסטת זוקיני ברוטב שמנת קשיו ופטריות

מצרכים:

  • לפסטה:
    • 2 זוקיני גדולים
    • 1 כף שמן זית
    • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • לרוטב:
    • 1/2 כוס אגוזי קשיו (מושרים במים רותחים למשך 30 דקות)
    • 1/2 כוס מים
    • 2 כפות מיץ לימון
    • 1 כף שמן זית
    • 1 שן שום (קצוצה)
    • 1/2 כפית מלח
    • 1/4 כפית פלפל שחור
    • 250 גרם פטריות שמפיניון (פרוסות)
    • 1/4 כוס בצל ירוק (קצוץ)

הוראות הכנה:

  1. לפסטה: בעזרת קולפן ירקות, צור רצועות ארוכות ודקות מהזוקיני.
  2. חמם שמן זית במחבת גדולה על אש בינונית.
  3. הוסף את רצועות הזוקיני למחבת וטגן במשך 2-3 דקות, עד שהן מתרככות מעט.
  4. תבל במלח ופלפל שחור והעבר לקערה.
  5. לרוטב: מסנן את אגוזי הקשיו ומעביר לבלנדר יחד עם מים, מיץ לימון, שמן זית, שום, מלח ופלפל שחור.
  6. טחן עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
  7. חמם שמן זית במחבת גדולה על אש בינונית.
  8. הוסף את הפטריות הפרוסות וטגן במשך 5-7 דקות, עד שהן מזהיבות.
  9. הוסף את רוטב הקשיו למחבת וערבב היטב.
  10. הוסף את "פסטת" הזוקיני למחבת וערבב בעדינות עד שהכל מצופה ברוטב.
  11. הוסף את הבצל הירוק הקצוץ וערבב.
  12. הגש מיד.

דברים שיש להימנע מהם:

  • בישול יתר של הזוקיני: זה יהפוך את ה"פסטה" לעיסה.
  • שימוש באגוזי קשיו לא מושרים: זה יגרום לרוטב להיות גרגירי.
  • טיגון יתר של הפטריות: זה יגרום להן להיות יבשות.

תחליפים:

  • זוקיני: ניתן להשתמש בדלעת ספגטי או קישואים.
  • אגוזי קשיו: ניתן להשתמש באגוזי מקדמיה או שקדים.
  • פטריות שמפיניון: ניתן להשתמש בכל סוג של פטריות.

המלצות לתוספות:

  • עגבניות שרי חצויות
  • עלי בזיליקום טריים
  • שבבי פרמזן
  • נגיעות של צ'ילי חריף

בתיאבון!

לעוד מתכוני פסטות מיוחדים >> בלחיצה כאן